Thursday, April 18, 2013

LUBNA


Kisah Lubna..
25/11/2102 :Dalam sekelip mata ,sy telah dianugerahi dengan status “MAMA”...Sesuatu yang sgt dididam-idam oleh seorang wanita..Alhamdulillah..ku syukuri nikmat Mu..
26/11/2012 : Check out dr wad Hospital Sultan Nur Zahirah,Kuala Terengganu.Berpantang di rumah my mom kt Setiu.
1/12/2012 :Genap 7 hari usia Lubna terus kami adakan majlis cukur dan member nama pada dia..Nama Diberi ‘LUBNA AL-HAFIYYA BINTI MOHD HUZAIFI”..Nama diambil atas perbincangan + istiqarah +search dalam Al-quran= dapatla nama anak sulong kami.Pening juga rupanya nk memberi nama anak ni rupanya..mujurlah ada my uncle n aunty (Pok Je & Cik Mira) yang banyak membantu.Nama panggilannya LUBNA..
Lubna Cukur kepala sampai botak.. 




4/12/12: Tali pusat yang menghubungkan Lubna dan Mama masa dalam perut dah tertanggal...walaupun dah tertanggal.,ingatlah sayang parutnya sentiasa ada pada mu itu..
3/1/2013 :Lubna dah selesai dikhitankan..Ngeri + Kesian bila tgk proses tersebut..tapi Lubna nangis sekejap je ,macam x sakit pun,mama tgk macam sakit sgt..tak sampai hati ..
19/1/2013 :Mula mengajar Lubna  menyusu menggunakan botol..Lepas 3 hari training ,dia mula pandai minum susu guna botol.lega..

23/1/2012 Lubna dah pandai senyum dan bagi reaksi bila kita bercakap.
3/2/2013: Lubna dah boleh mengomel menggunakan bahasa dia sendiri..
24/2/2013: Terpaksa berpisah dengan Lubna ,bila Mama dah start keje..Rindu hanya tuhan yang tahu..ingat nk tinggalkan Lubna ngan my mom jer sbb susah nk bawak dia naik bot..Lubna duk dengan nenek n Baba.. Baba la yg tidur ngan dia malam2..cucuk untuk 3 bulan pn Baba yang bawa dia gi klinik..sweet kan Baba dia...Tapi seminggu jer tahan..mama yg xtahan..
1/3/2013 :Lubna mudik naik bot dating kt mama..diiring oleh Baba,nenek,papa long,mama linda n Tina.. Gembira x terkata..seminggu jauh ngn dia macam setahun rasanya..
Bermula la hidup Lubna di pedalaman bersama mama..Lubna dijaga oleh “Ibu” isteri kepada cikgu di sekolah mama..pagi-pagi mama hantar Lubna,balik sekolah mama n mummy Yana ambil Lubna..Thanks mummy selalu payungkan kita ...
Masa usia 3bulan ,dia dah pandai meniarap..
Masuk 4 bulan dia dah boleh bergerak ,memusingkan badan,mundur dan maju ke depan..:)
Alhamdulillah, setakat ini Lubna sentiasa sihat..

                            Inilah cinta hati mama :)


1 comment:

Followers