Monday, June 25, 2012

Alahai! Alahan..

Hari ini nak buat kesimpulan dia 4 bulan pertama kehamilan..

1 - 4 Minggu: tiada rasa apa-apa pun...mengandung pn xperasan...cuma kekadang agak kepenatan as usual..

5 - 8 Minggu : Nikmat makan yang ditarik... makanan berkuah memang xleh nk telan..lauk2 kering macam sambal ikan bilis,ikan masin boleh la..then plus kicap sikit bagi selera...

9 - 12 Minggu : Kerap ke tandas jer..perut yang sentiasa berangin..selera makan kembali pulih..Alhmdulillah..tapi gatal mata xhengat...menggaru+tenyeh mata =sampai merah menyala semangat waja..Ada orang ingat ustazah ni menangis ,padahal sedang merana dengan kegatalan di sekitar  mata..

13 -16 Minggu : Gatal mata dah hilang..kini gatal kepala macam ada kutu yang sedang berpesta di atas kepala..padahal x pun...tangan ni asyik kat kepala jer...kl boleh nk botak jer....ingat plak zaman sekolah dulu hobi sy cari kutu kat kepala orang.,..uish! bestnya dapat dgr bunyi telur kutu tu meletop..tp rambut sediri jaga bukan main..time musim kutu sedang bermaharaja lela kt dorm tu..sanggup tidur pakai tudung/scarf takut sgt rambut repunzel kena jangkitan... hehe..tp gaya menggaru skrg ni mengalahkn orang ada kutu....
Mungkin ni jugak dipengaruhi oleh perubahan hormon dalam badan...

Pastu kepala asyik pening macam nak pitam jer...jd lebih banyak la berehat..bila time cuti mujur ada pulak suami tercinta yang rajin memicit kepala..rajin lipat kain...rajin ambik itu dan ini...rasa kurang la sikit beban ..bestnya kalu tiap2 hari dapat menghabiskan hari-hari indah dengan dia.. I WISH!!!!... entah bila la agaknya kan... doakan jer la...


Walaupun macam perit tapi semua itu adalah nikmat yang hanya dapat dirasai oleh seorang ibu... :) Alhmdulillah...diberi nikmat yang berharga ini...


Wednesday, June 20, 2012

Rindu

Bila mula cuti yg panjang hati berbunga2..tp bila hbis cuti hati mula resah,hiba,sayu..hari masa cuti sekolah pertengahan tahun bz ngn kenduri kawen adik..jd pergi honeymoon mane2 la..juz pergi tmpt rekreasi yg berhampiran je..pergi mandi sungai..berkayak..simple but fun bl habisln masa bersam family..

Tiba je time hbis cuti sekolah...2,3hr sblm g sekolah pn drama air mata ku dah bermula..mangsanya suami la memujuk hati isteri..sejak mengandung ni hati makin berat utk jauh dr hubby..

Sesampainya di sekolah maka bermula la sesi pjj kami...merana jiwa..rasanya air mata ni asyik bergenang jer..rindu ada suami disisi..yg tolong buatkan susu..picit2 kepala bl pening..yg pandai pakaikn celak utk sy bl nk kuar jln2..byk menda yg sy rindukan pd dia..pdhal 5hr je pn..

5hr kemudian my hubby dtg kt tmpt sy mengajar..seronok bkn main..rasa terubat rindu..walaupun chalet tmpt kami tinggal tu panas amat..tp tetap best bl ada dia disisi..bila duk di sini maklumlah kawasan pdalman..tiada tmpt yg best utk kami lepak..jd lepak kt chalet aje la..rupanya bl kita tinggal berdua pastu bebas dr sebarang komitmen dunia..rasa mcm heaven...nl bosan kami dah jd mcm kanak2 ribena..siap main osom lg..pastu lawan main game kt hp..happy!!!

After 3hr 2mlm..hubby pn berangkat pulang..sedih...huhuhu..tp mujur ada kain pelikat yg dia gunakan utk solat..dia tggal utk sy utk ubat di kala rindu..dan nampaknya formula ini sedikit sebanyak berjaya.. :)

posted from Bloggeroid

Tuesday, June 12, 2012

My picture



Ni masa usia 15minggu..smoga menjadi anak yg soleh solehah..masa scan ni first time kami dpt tgk bby sama2..seronok dpt tgk dia melambai2..menggerakkakn jari jemari..dengan kaki lurus bersilang..mmg ada gaya.. :) xsbr menunggu kehadiranmu..permudahkn urusan kami..amin

posted from Bloggeroid

Followers